Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » » Peste cu dovlecei la cuptor

Peste cu dovlecei la cuptor

Written By Ambrosia on joi, 14 mai 2015 | 5/14/2015

Peste cu dovlecei la cuptor


Acizii grasi omega 3, grasimea, care in cele din urma este buna. 

Acizii grasi Omega-3 fac parte din grasimile esentiale, acest lucru inseamna ca trebuie sa luam acizii grasi Omega-3 pentru noi, deoarece corpul nostru nu le poate produce singur.

Dar, de ce sunt acizii grasi omega 3 de fapt necesari?


Aproape peste tot in organism sunt necesari: pentru producerea de hormoni, pentru sinteza proteinelor, pentru metabolismul celular, pentru prevenirea inflamatiei, pentru elasticitatea pielii si parului, pentru protectia impotriva bolilor infectioase, pentru formarea de celule de aparare ale organismului, amelioreaza inflamatiile in organism, reduce nivelul de zahar din sange, scade tensiunea arteriala.

Ingrediente


  • 1 cana de orez
  • 1 praz
  • 2,3 morcovii
  • 2 dovlecei
  • smantana/ frisca lichida pentru gatit
  • lapte
  • cascaval
  • condiment pentru peste
  • 2 lingurite de amidon
  • sare, ulei de masline

Se pune orezul la fiert. Morcovii se curata si se taie rondele. Dupa care se pun la fiert.
Curatam dovleceii si ii taiem pe lungime in doua. Se scobesc in interior pentru a putea fi umpluti. 

Intr-o tigaie punem uleiul de masline, calim putin prazul, adaugam orezul si morcovii. Punem umplutura in dovlecei. Smantana impreuna cu laptele si amidonul se pune la fiert. Se poate adauga marar si patrunjel tocat marunt. Se ia tigaia de pe foc si se adauga cascavalul. Se pune sosul peste dovlecei si se pun la cuptor intr-un bol acoperit. Se lasa aproximativ 15-20  de minute.

Pestele se condimenteaza si se prajeste in ulei de masline.


Acizii grasi omega 3 se gasesc in doua surse diferite: pestele şi plantele . 


Peste: hering, somon, macrou, sardine, ton, pastrav.
Plantele: semintele de in, uleiul de in, nucile, uleiul de nuci soia, spirulina, fasolea.
SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu