Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » » Piept de curcan cu sos de morcovi si telina & piure de cartofi

Piept de curcan cu sos de morcovi si telina & piure de cartofi

Written By Ambrosia on duminică, 17 mai 2015 | 5/17/2015

Piept de curcan cu piure de cartofi


Carnea de curcan este considerata a fi foarte scazuta in calorii si bogata in proteine si, prin urmare, se consuma cu placere de catre sportivi. Acesta contine foarte putine grasimi, dar o multime de vitamina B6, B12 si minerale precum potasiu, magneziu, fier si zinc. Proteina poate fi usor metabolizata de catre organism si este responsabila pentru mentinerea si construirea masei musculare. Acest lucru este important mai ales pentru persoanele active, dar si pentru copii si femeile gravide, care au o cerinta crescuta de proteine. Morcovii contin nutrienti, minerale, vitamine si fibre. Beta-carotenul este unul dintre acele substante care pot contribui la efectul anti-cancer. Vitamina A inhiba, nu numai degenerarea celulelor sanatoase, dar este si mai implicata in regresia celulelor canceroase.
  

Ingrediente


  • 1 piept de curcan
  • 1 pulpa de pui
  • 1 praz
  • 1 telina
  • 3-4 morcovi
  • mustar
  • frisca 
  • ulei 
  • sare
  • piper
  • piure de cartofi
  • cartofi
  • sare
  • unt
  • lapte
  • pere din compot
  • gem de visine

Spalam si curatam legumele. Se pune la fiert in apa cu sare, o pulpa de pui impreuna cu morcovii, telina si prazul. 

Dupa ce s-au fiert legumele, se paseaza morcovii cu telina. Intr-o tigaie punem putin ulei, se adauga piureul de legume si jumatate din zeama in care am fiert legumele. Se adauga 2 linguri de mustar, piper si putina frisca.

Pieptul de curcan se pune la marinat: uns cu unt si cu mustar. Dupa jumatate de ora, se pune pieptul de curcan la fiert (60 de grade) impreuna cu zeama de legume ramasa.


Curatam si taiem cartofii cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.

Dupa ce s-au fiert cartofii ii pisam si ii amestecam cu unt, lapte si sare dupa gust.


Pieptul de curcan se taie felii si se serveste cu sosul de legume.

Carnea de curcan este foarte usoara si are toate ingredientele pentru o dieta moderna.
 
SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu