Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » , » Tort mandarina - Dulce, suculent, sanatos!

Tort mandarina - Dulce, suculent, sanatos!

Written By Ambrosia on joi, 14 mai 2015 | 5/14/2015

Mandarinele contin o multime de antioxidanti, minerale, vitamine si uleiuri esentiale. Prin urmare, consumul de citrice dulci intareste vasele de sange, fiind un remediu sanatos pentru inima si sistemul circulator.Vitamina C este un important antioxidant, care protejeaza celulele si alte substante impotriva oxidarii. De asemenea, este importanta ca degradeaza colesterolul. Daca s-a adaugat vitamina, impreuna cu fierul, absorbtia fierului este îmbunatatita.
 


6 oua
4 linguri apa calduta
135 g zahar
1 varf de sare
100 g faina
1 lingurita praf de copt
50 g intaritor frisca
7 linguri zahar
500 g mandarine din doza
700ml frisca/crema de branza
4-5 linguri praf de budinca de vanilie
600 ml suc natural multivitamin
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se separa ouale: albusurile se bat spuma.
Galbenusurile se freaca cu 4 linguri apa calduta,135g zahar si cu un varf de sare pana compozitia devine pufoasa si are culoarea alba. Faina si praful de copt, se amesteca scurt in spuma de albusuri se adauga si galbenusurile. 
Se pune aluatul pe o tava tapetata cu unt si faina si se coace timp de 15 minute. Scoateti blatul din cuptor si lasati sa se raceasca.Se mixeaza frisca/crema de branza, 5 linguri de zahar si 50g intaritor de frisca. Se amesteca mandarinele drenate in crema. Se intinde crema pe blat. 
Praful de budinca se dizolva in 50 ml de suc natural. Se adauga sucul ramas impreuna cu 2 linguri de zahar, se amesteca si se aduce la fierbere. Se lasa sa se raceasca putin, se intinde peste crema si se pune tortul la frigider pentru minim 2 ore.

Mandarinele sunt sanatoase si contin putine calorii.
Un singur fruct contine cu aproximativ 43 % mai multa vitamina C, aproape jumatate din nevoile noastre de zi cu zi .
Mandarinele te mentin suplu si sanatos!
 

SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu