Leber Berliner Art este un fel de mancare clasica din bucataria Germaniei specific Berlinului.
De obicei se face din ficat de vitel, felii mari de mere si ceapa. La acest preparat, ca si garnitura simpla sunt morcovii sau cartofii, varza acra sau salata.
Ingrediente:
- ficat de pui
- 3 mere
- ceapa
- ulei
- faina
- sare
Ceapa se curata si se taie inele. Dupa care se prajeste in ulei pana prinde o culoare galben aurie.
Merele se curata de coaja, se scot samburii si le taiem rondele (aproximativ 1 cm grosimea). Dupa ce ceapa este gata, se pun merele pentru scurt timp in tigaie. Merele trebuie sa prinda si ele o culoare galben aurie.
Ficatul de pui se spala si se tamponeaza usor cu un servetel de bucatarie pentru a absorbi apa.
Se da ficatul prin faina si se pune intr-o tigaie la prajit. Cand este gata se da cu sare.
Se serveste langa un piure de cartofi
Piure de cartofi
- cartofi
- lapte
- unt
- sare
0 comments :
Trimiteți un comentariu