Ciupercile constituie un inlocuitor satisfacator al carnii, cu textura lor ''carnoasa''.Ele contin o cantitate respectabila de fibra si de vitamina B, ca si mult potasiu, care protejeaza inima.Ciupercile sunt o sursa buna de germaniu, la fel ca si usturoiul, un mineral cu proprietati anticanceroase si antivirale.
Ciuperci cu piept de pui
Ciuperci cu piept de pui
500 g ciuperci
2 cepe
sare,piper
ulei de masline
2 linguri de faina
optional:busuioc, patrunjel verde
Se fierbe un pui in apa cu sare.
Se pastreaza un pahar din apa in care
a fiert puiul.
Dupa ce pieptul de pui s-a racit, se taie bucatele .
Cepele si ciupercile se toaca marunt.
Se caleste
ceapa cu 2 linguri de ulei de masline, adaugam ciupercutele si bucatelele din piept de pui, se mai caleste
putin si se stinge cu apa de la pui amestecata cu 2 linguri de faina (cele
doua linguri de faina se amesteca treptat cu supa de pui).
Presaram piper
si sare dupa gust.
Servim cu smantana, optional busuioc, patrunjel verde.
Stiati ca..?
Egiptenii antici considerau ca ciupercile, cu forma lor de umbrela, le confera puteri supranaturale.De aceea, mancarurile cu ciuperci erau rezervate nobililor, nici un slujitor sau om de rand nu aveau voie sa le atinga.
Stiati ca..?
Egiptenii antici considerau ca ciupercile, cu forma lor de umbrela, le confera puteri supranaturale.De aceea, mancarurile cu ciuperci erau rezervate nobililor, nici un slujitor sau om de rand nu aveau voie sa le atinga.
0 comments :
Trimiteți un comentariu