Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » » Ciuperci cu piept de pui

Ciuperci cu piept de pui

Written By Ambrosia on marți, 9 decembrie 2014 | 12/09/2014

Ciupercile constituie un inlocuitor satisfacator al carnii, cu textura lor ''carnoasa''.Ele contin o cantitate respectabila de fibra si de vitamina B, ca si mult potasiu, care protejeaza inima.Ciupercile sunt o sursa buna de germaniu, la fel ca si usturoiul, un mineral cu proprietati anticanceroase si antivirale.
Ciuperci cu piept de pui
500 g ciuperci
 2 cepe 
 sare,piper 
 ulei de masline
 2 linguri de faina
optional:busuioc, patrunjel verde

Se fierbe un pui in apa cu sare.
Se pastreaza un pahar din apa in care
a fiert puiul.
 Dupa ce pieptul de pui s-a racit, se taie bucatele .
Cepele si ciupercile se toaca marunt.
Se caleste ceapa cu 2 linguri de ulei de masline, adaugam ciupercutele si bucatelele din piept de pui, se mai caleste putin si se stinge cu apa de la pui amestecata cu 2 linguri de faina (cele doua linguri de faina se amesteca treptat cu supa de pui).
Presaram piper si sare dupa gust.
Servim cu smantana, optional busuioc, patrunjel verde.
Stiati ca..?
Egiptenii antici considerau ca ciupercile, cu forma lor de umbrela, le confera puteri supranaturale.De aceea, mancarurile cu ciuperci erau rezervate nobililor, nici un slujitor sau om de rand nu aveau voie sa le atinga.

SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu