Pentru noi, romanii, masa de Craciun reprezinta un moment important. E noaptea amintirilor si a lucrurilor frumoase. Pentru o noapte recapitulam tot ce a fost bun peste an, indepartand tristetea, grija si neimplinirile. Pentru o noapte redevenim o adevarata familie. Conteaza protocolul si pregatirea, crengile de brad si micile ornamente.Pentru o masa imbelsugata, cu drag, va recomand sa incercati aceasta reteta.
Ingrediente:
750 g faina
150 ml ulei
200 ml lapte caldut
2-3 linguri de zahar
1 plic de drojdie uscata
1 ou
Pentru umplutura se pot folosi
250 g branza dulce de vaca amestecata cu 4-5 linguri de zahar.
Optional, poti adauga stafide sau o lingura de scortisoara.
Optional, poti adauga stafide sau o lingura de scortisoara.
Pregatim
intr-un vas faina amestecata cu sare. Facem o gaura in mijlocul fainii
si turnam putin din laptele caldut, zaharul, drojdia, amestecam cu
putina faina si lasam 5 minute sa creasca maiaua, adaugam restul de lapte, oul si uleiul. Incepem sa framantam aluatul pana se
incorporeaza toate ingredientele.
Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute.
Dupa ce a dospit, il impartim in trei parti egale.
Intindem pe masa de lucru fiecare bucata de aluat si punem umplutura.Rulam foaia si o inchidem la capete, o asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.La sfarsit, ungem corzile cu un galbenus batut.
Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute.
Dupa ce a dospit, il impartim in trei parti egale.
Intindem pe masa de lucru fiecare bucata de aluat si punem umplutura.Rulam foaia si o inchidem la capete, o asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.La sfarsit, ungem corzile cu un galbenus batut.
Foarte interesant blogul tau. Continua sa publici. E altfel fata de renumitele site-uri retete.ro sau altele.. Mi se pare mult mai cu stil ceea ce scrii fata de unele site-uri de retete.
RăspundețiȘtergereIti multumesc frumos pentru aprecieri, sustinere si incurajare! Ganduri bune!
Ștergere