Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » , » Tiramisu clasic - Ridica-ma!

Tiramisu clasic - Ridica-ma!

Written By Ambrosia on vineri, 22 mai 2015 | 5/22/2015

Tiramisu clasic

 Bucurati-va de La Dolce Vita!

Tiramisu este unul dintre cele mai populare deserturi italiene si pote fi preparat in mai multemoduri diferite. Intotdeauna ca baza pentru Tiramisu sunt utilizate piscoturile si Amaretto, care sunt inmuiate cu suc de fructe, espresso sau alcool. Cu toate acestea, se poate folosi, de asemenea, cozonac pentru Tiramisu. Stratul urmator poate fi apoi cu fructe de sezon si acoperit cu mascarpone. 

Ingrediente


  • 100 g zahar pudra
  • 4 galbenusuri de oua
  • 2 albusuri de ou
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml de cafea rece
  • 200 g piscoturi
  • pudra de cacao
  • optional putin Amaretto

Se pregateste doua cesti de cafea, care se lasa la racit. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pudra si putin Amaretto, cu mixerul la setarea cea mai mare, pana devine o crema spumosa. Se adauga mascarpone impreuna cu spuma de albusuri si se amesteca din nou. Puneti un strat de piscoturi pe fundul unui vas, se toarna putina cafea peste fiecare piscot. Se pune jumatate din crema de mascarpone peste ele. Peste, se pune al doilea strat de piscoturi, peste care turnam putina cafea rece si crema de mascarpone ramasa. Se pune la frigider cel putin 2 ore. Chiar inainte de servire, raspanditi peste pudra de cacao.
Tiramisu poate fi pregatit si acoperit peste noapte in frigider. Astfel incat, ingredientele pot dezvolta mai bine aroma lor deplina. 

Un desert clasic, rapid, de vara cu capsuni, sarac in calorii, cu mere, cu sau fara alcool sau chiar consistent.
SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu