Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » , » Tarta de capsuni indulcita cu stevia (fara zahar)

Tarta de capsuni indulcita cu stevia (fara zahar)

Written By Ambrosia on duminică, 24 mai 2015 | 5/24/2015

Tarta de capsuni


Stevia este o planta cu gust dulce din America de Sud, care este procesata intr-un indulcitor sanatos, in multe tari din intreaga lume. Acesta nu contine nici calorii, nici zahar, regleaza nivelul de zahar din sange, protejeaza dintii de carii si reduce tensiunea arteriala. 

Ingrediente


  • 230 g faina
  • 110 g unt
  • 1 ou
  • 3 lingurite indulcitor stevia
  • praf de sare 

Crema

  • 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie
  • indulcitor stevia
  • pastaie de vanilie
  • lapte

Intr-un vas mixam untul impreuna cu indulcitorul stevia, adaugam oul si faina amestecata cu praful de sare. Intindem o foaie potrivita pe care o asezam peste forma de tarta unsa in prealabil cu unt. Intepam aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor sau punem orez pe o foaia de copt si o asezam peste aluatul de tarta. 

Punem aluatul 15 minute la frigider. Dam tarta la cuptor pentru aproximativ 25 minute. In cazul in care am folosit orezul, lasam tarta 15 minute in cuptor, dupa care luam foaia de copt cu orez si dam tarta pentru inca 5-10 minute la cuptor pentru a prinde o culoare aurie.
Pregatim praful de budinca cu gust de vanilie conform instructiunilor de pe plic, doar ca o indulcim cu 4-5 lingurite de stevia si adaugam pastaia de vanilie.

Turnam compozitia in tarta si asezam capsunile taiate uniform.


Stevia a fost aprobata în 2011 in Uniunea Europeana si potrivit Administratiei Americane pentru Alimente si Medicamente, este cel mai sanatos indulcitor.
SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu