Sparanghel cu sunca si cartofi
Ingrediente
- 1 kg sparanghel
- 150 g sunca
- 250 ml smantana pentru gatit
- o ceasca cu lapte
- 1 lingura cu zahar
- cascaval ras
- 2-3 lingurite de amidon
- supa de pui /cub de supa de la knorr
- cartofi
- sare
Se curata usor capetele de la sparanghel si rupem putin din ele. Sparanghelul curatat se pune la fiert in apa clocotita in care se adauga o lingura de zahar si un cub de supa de la knorr sau se poate folosi zeama de pui in care se adauga condimente dupa gust.
Dupa aproximativ 10 minute se scoate sparanghelul, se aseaza cate trei tije intr-o felie de sunca pe care o rulam.Toate bucatile rulate se pun intr-o tava.
Se pune peste putin sos si se presereaza cascaval si se pune pentru 5 minute in cuptor. Sosul pentru sparanghel se face cu smantana pentru gatit/frisca lichida, 2-3 lingurite cu amidon pe care il dizolvam in lapte, se poate adauga si putin din supa in care am fiert sparanghelul sau daca dorim putem pune un cub de la knorr.
Dupa ce sosul s-a ingrosat adaugam dupa preferinte si putin cascaval ras.
Cartofii curatati si taiati cubulete se fierb in apa cu sare.
0 comments :
Trimiteți un comentariu