Reţete culinare
româneşti şi internaţionale

Fursecuri

Written By Ambrosia on marți, 18 noiembrie 2014 | 11/18/2014

RO&DE

RO

Fursecuri

* Timp de preparare: aprox. 40 minute*

Ingrediente

Pentru aluat:

 300 g faina
 150 g unt
 1 ou 
 100 g zahar
 coaja de la o lamaie
 cacao
 1 plic zahar vanilat
 1varf praf de copt
 1 varf de cutit de sare
 
Pentru ornat:   

ciocolata
glazura din zahar: sucul de la 1 lamaie +5 linguri zahar pudra
gem




Etapa 1

Se amestecă făina cu praful de copt.  
Incorporate uniform  zaharul+zaharul vanilat+sarea+coaja de lamaie
Se adauga untul si oul la temperatura camerei.
Aluatul se imparte in doua,o jumatate se framanta cu cacao si restul de aluat se framanta cu coaja de lamaie .
 
 se lasa o ora la rece.
 
Etapa 2

  Se intinde o foaie rotunda si se taie fursecurile cu formele.Se aseaza pe foia de copt.
  Se coc in cuptorul incins bine

Etapa 3 

Fursecurile caldute se dau cu glazura de zahar,ciocolata,zahar pudra,gem..

Va doresc spor la lucru si pofta buna!

DE

  Plätzchen

Arbeitszeit: ca. 40 Min.

Zutaten

300 g Mehl
150 g Butter
1   Ei
100 g Zucker
1 Zitrone
1 Pck. Vanillezucker
1 Pck.Backpulver
1 Prise Salz
     
 Glasur
  Puderzucker, Schokoglasur

Zubereitung

Das Mehl mit dem Backpulver mischen. Zucker + Vanillezucker + Salz und Zitronenabrieb mit dem Handmixer gleichmäßig in die weiche Butter einarbeiten. 
Ei-Ersatz und Mehl hinzugeben und zu einem Teig verkneten. 
Den Teig 60 Minuten kühl stellen.

Den Teig ca. 0,10 cm dick auf Mehl ausrollen und Kekse ausstechen bzw. formen. Backblech mit Backpapier belegen oder einfetten. Kekse darauf verteilen.
Bei 200°C im vorgeheizten Ofen auf der mittleren Schiene 8-12 Minuten goldgelb backen.
Nach dem Backen beliebig verzieren:
Guss (z.B. Puderzucker mit Zitronensaft), Zuckerperlen, Lebensmittelzuckerfarbe, Schoko-Glasur, Konfitüre.


Guten Appetit! 












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