RO&DE
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Cornulete pufoase sarate
* Timp de preparare: aprox. 120 minute*
Ingrediente
Pentru aluat:
1 kg faina
400ml lapte caldut
150 g unt
3 oua (2 adaugate la aluat si 1 pentru ungerea cornuletelor)
400ml lapte caldut
150 g unt
3 oua (2 adaugate la aluat si 1 pentru ungerea cornuletelor)
1 lingura zahar
50g drojdie
1 varf de cutit de sare
50g drojdie
1 varf de cutit de sare
200 g cascaval afumat/susan/mac/chimbir/seminte de floarea soarelui..
Etapa 1
Se face o maia :drojdie + 2 linguri lapte caldut + 2 linguri faina ( 10 minute la crescut)
Etapa 2
Faina se cerne, se toarna maiaua, se adauga untul, ouale batute, sarea,o lingura zahar si se framanta...(pana cand aluatul nu mai este lipicios)
Etapa 3
Dupa ce a crescut se imparte fiecare in opt parti, se intinde o foaie rotunda subtire si se modeleaza in foarma de cornulete.Deaupra se ung cu ou si se presareaza cascaval*poate fi folosit si ca umblutura*,susan,chimbir..
Etapa 4
Se coc in cuptorul incins bine.
Va doresc spor la lucru si pofta buna!
DE
Kipfel
* Arbeitszeit: ca. 120 Min.*
Zutaten
für den Teig:
1000 g Mehl
400ml Milch
150 g Butter
3 Eier (1 Ei zum einpinseln)
400ml Milch
150 g Butter
3 Eier (1 Ei zum einpinseln)
1 Prise Zucker
50g Hefe
1 Prise Salz
50g Hefe
1 Prise Salz
200 g geräucherter Käse/Sesam/Mohn/Kümmel/Salz/Sonnenblumen
Hefe + 2 Esslöffel warmer Milch + 2 EL Mehl
(10 Minuten bis die Hefe obenauf schwimmt. )
(10 Minuten bis die Hefe obenauf schwimmt. )
die Hefe-Milch-Mischung +Mehl+ Butter+Zucker+Salz+ 2 Eier
Mit dem Knethaken kneten und nach und nach so viel Milch hinzufügen, bis der Teig geschmeidig ist und sich von der Schüssel löst.
Der Teig darf nicht kleben und sollte sich leicht formen lassen.(30Minuten)
Den Fladen in 8
gleiche Teile schneiden. Die so entstandenen Dreiecke leicht in der
Länge dehnen und dann von der runden Seite her mit der flachen Hand zur
Spitze hin aufrollen.
Das aufgerollte Kipfel leicht krümmen und auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen.
Wenn
das Backblech voll ist, die Kipfel mit dem verquirlten Ei bestreichen,
das verhindert das Austrocknen, gibt eine schöne Farbe und Glanz und
nach Belieben nur mit grobkörnigem Salz, oder/und mit
Sonnenblumen/Sesamsame/Samen bestreuen.
Man kann auch mit geriebenem Käse bestreuen.
Die Kipfel bei ca 180°C im vorgeheizten Backofen ca 25 Minuten backen, bis sie goldgelb sind.
Die Kipfel bei ca 180°C im vorgeheizten Backofen ca 25 Minuten backen, bis sie goldgelb sind.
Die Kipfel bei ca 180°C im vorgeheizten Backofen ca 25 Minuten backen, bis sie goldgelb sind.
Guten Appetit!
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