Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » , » Prajitura cu visine si bezea

Prajitura cu visine si bezea

Written By Ambrosia on duminică, 14 decembrie 2014 | 12/14/2014

  Prajitura cu visine si bezea

Ingrediente:
750 g faina
100 ml ulei
250 ml lapte caldut
100 g zahar
1 plic de drojdie uscata 
2 galbenusuri
un varf de sare
400 g visine din compot

Pentru bezea:
2 albusuri
2 plicuri zahar vanilat
100 g zahar pudra 

Separam cele doua oua, albusurile de galbenusuri.
Pregatim intr-un vas faina amestecata cu sare. Facem o gaura in mijlocul fainii si turnam putin din laptele caldut, zaharul, drojdia, amestecam cu  putina faina si lasam 5 minute sa creasca, adaugam restul de lapte, galbenusurile si uleiul. Amestecam cu lingura de lemn pana se incorporeaza toate ingredientele.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si presaram deasupra visinele. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp batem albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Dupa ce prajitura s-a copt,turnam bezeaua deasupra.
Introducem blatul la cuptor pentru inca 10 minute, pana cand bezeaua capata o usoara tenta auruie.
SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu