Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » , » Tort special de ciocolata, ce placere!

Tort special de ciocolata, ce placere!

Written By Ambrosia on vineri, 16 ianuarie 2015 | 1/16/2015

Tort special de ciocolata

Reteta mea preferata pe care o pregatesc cu drag ori de cate ori am ocazia. Am incantat multe persoane cu gustul ei. Surprindeti oaspetii si familia cu tortul preparat la tine in bucatarie.

Ingrediente

  • 19 oua 
  • 900 g zahar
  • 6 linguri de cacao
  • 2-3 pachete de zahar vanilat
  • 400 g unt
  • 200 g ciocolata

Pentru blatul negru: 9 albusuri se bat impreuna cu 250g zahar, adaugam 3 linguri de cacao si 9 galbenusuri (adaugati cate un galbenus si mixati dupa fiecare). 
Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina si se pune in cuptor.

Pentru spuma de albus: 6 albusuri se bat impreuna cu 150g zahar.Pentru a verifica daca albusurile sunt batute bine, rasturnati bolul, iar compozitia nu va curge daca spuma este tare. 

Se pune uniform spuma de albus peste blatul negru copt.Tava se pune pe treapta cea mai inalta a cuptorului si se lasa la foc mic pana ce spuma de albus va capata o culoare usor aurie. Dupa ce blatul s-a racit, se va taia pe lungime in doua.

Crema:

6 galbenusuri se bat pe baie de aburi impreuna cu 12 linguri de zahar, 2-3 pachete de zahar vanilat. Dupa ce crema s-a racit, se amesteca cu 200g unt si se mixeaza.

Glazura:

Pe baie de aburi se bat 4 oua intregi cu 8 linguri de zahar, 3 linguri cacao si 200 g ciocolata. Dupa ce glazura s-a racit, se adauga 200 g unt.


Asamblarea tortului de ciocolata:peste prima jumatate de blat se toarna crema de galbenusuri, iar deasupra se pune cea de a doua jumatate a blatului. Imbracati tortul in glazura de ciocolata.


Tortul se tine la frigider. Dupa fiecare taietura, cutitul se spala cu apa calduta, pentru a se putea taia mai usor. 
Petrece momente dulci alaturi de cei dragi!
SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu