Pogacele cu jumari si cascaval
Ingrediente:
- 550 g faina
- 200 ml lapte caldut
- 200 g jumari
- 100 g cascaval
- 1 lingura zahar
- 3 linguri de untura/unt
- 1 ou
- 1 galbenus
- 25 g drojdie
- sare
- piper
Se face o maia din 2 linguri faina care se amesteca cu 2 linguri de lapte caldut, o lingura cu zahar si se adauga 25 de g de drojdie. Se omogenizeaza compozitia si se lasa la cresut.
Intr-un vas se amesteca faina impreuna cu untura/untul si sarea pana devine un aluat nisipos. Se adauga maiaua peste aluat. In laptele ramas se omogenizeaza un ou care se toarna in compozitie. Se framanta aluatul si se lasa 30 minute la dospit.
Intre timp se macina jumarile, care se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se intinde aluatul si se unge cu pasta de jumari. Se impatura de doua ori aluatul, dupa care se pune pentru 10 minute la frigider.
Se intinde din nou aluatul, care se impatura de 3 ori si se pune la frigider inca 10 minute.
Se intinde aluatul, iar cu o forma rotunda se decupeaza cercuri.
Se ung pogacelele cu galbenusul batut si se presareaza deasupra cascavalul ras.
Se pun pogacelele pe foia de copt, se lasa la odihnit 5 minute si se da la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
0 comments :
Trimiteți un comentariu