Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » , » Donuts-gogosi americane

Donuts-gogosi americane

Written By Ambrosia on marți, 16 decembrie 2014 | 12/16/2014

Donuts-gogosi americane
Iata un desert iubit de copii, dar preferat si de adulti. Daca doresti sa-i surprinzi pe cei dragi, atunci apuca-te de treaba.Eu iti doresc spor la lucru !


Ingrediente:

500 g faina
60 g unt
80 g zahar
30 g drojdie
150-200 ml lapte caldut
3 oua
un varf sare

Pentru prajit ai nevoie de ulei.

Glazura:
ciocolata alba/neagra topita
frisca lichida
nuci prajite
nuci + scortisoara + zahar vanilat
bomboane colorate

Pentru ornat, poti folosi ciocolata alba/neagra topita pe care o amesteci cu putina frisca lichida. Miezul de nuca se prajeste cu putin zahar. Sau, miez de nuca macinat amestecat cu scortisoara si zahar vanilat.

Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijlocul ei.Turnam putin lapte caldut, punem drojdia si putin zahar.Amestecam ingredientele cu putina faina si lasam sa creasca maiaua aproximativ 15 minute. Adaugam untul, ouale, sarea si incepem sa framantam aluatul. Alternativ adaugam laptele caldut, in care am dizolvat zaharul ramas.Coca trebuie sa fie moale, dar bine framantata. Cand se desprinde aluatul de pe maini, il punem la crescut jumatate de ora, intr-un vas uns cu ulei. Se intinde aluatul pe masa de lucru si se decupeaza cercuri cu un pahar.Cerculetele din interior le decupati cu un dop de plastic.Prajiti gogosile intr-o tigaie cu ulei incins.


Dupa ce s-au racit, le puteti orna dupa bunul plac.
Astept parerea ta !












SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu