Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » » Cartofi taranesti cu ceapa verde

Cartofi taranesti cu ceapa verde

Written By Ambrosia on sâmbătă, 28 februarie 2015 | 2/28/2015

Cartofii, ca si rosiile si ardeii sunt originali din America. Cartofii erau mancancati cruzi sau copti. Cartofii au un continut apreciabil de potasiu si de substante care micsoreaza colesterolul. Au un efect pozitiv si asupra psihicului uman. Ei ridica nivelul triptofanului in sange, acesta ajunge la creier si este transformat in serotonina. Serotonina este aceea care va ajuta sa va simtiti calm, vesel si relaxat.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 60 ml ulei de masline
  • sare, piper
  • marar
Cartofii se curata, se taie bucati si se pun la fiert, la foc mic. Intr-o tigaie se pune la calit ceapa verde, taiata. Se adauga sarea, piperul si cei doi catei de usturoi zdrobiti. Usturoiul este deosebit de gustos cand este calit in ulei de masline. Dupa ce cartofii s-au fiert, se scurg de apa si se pun in tigaie peste ceapa calita. Se servesc calzi cu marar tocat marunt. Se pot servi cu smantana, iaurt.

Ceapa, prazul si usturoiul fac parte din familia crinului. Ceapa si prazul sunt '' medicamente''  bune pentru inima si ajuta la prevenirea cancerului. Usturoiul scade nivelul colesterolului si al trigliceridelor. Micsoreaza tensiunea arteriala si reduce tendinta sangelui de a se coagula. Intareste sistemul imunitar si este un antioxidant. Este un bacterid, fungicid si vermicid.
SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu