Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » » Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Written By Ambrosia on luni, 12 octombrie 2015 | 10/12/2015

     
      Ingrediente 
  • 5 cartofi
  • carnat
  • cascaval
  •  2 rosii
  • ulei
  • unt
  • sare, piper

    Cartofii se spala foarte bine si se pun la cuptor inveliti in folie de aluminiu pentru aproximativ 25 de minute. Intre timp, se taie carnatul in bucati si se prajeste putin. Dupa ce cartofii sunt gata, se curata de coaja si se felieaza. La fel facem si cu rosiile. Se unge, vasul termorezistent, cu unt si punem primul strat de cartofi. Urmatorul pas este se punem carantul, peste care se toarna sosul. Se adauga rosiile, si inca un rand de cartofi si foarte putin ulei . Iar deasupra presaram cascaval. . De asemenea puneti sare si piper dupa gust. 

    Se pune la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute.

    Pentru sos:


  • 1 pahar lapte
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • 2-3 lingurite amidon
  • cub knorr
  • sare
  • cascaval ras

    Sosul se face cu smantana pentru gatit/frisca lichida, 2-3 lingurite cu amidon pe care il dizolvam in lapte si se pune jumatate dintr-un cub de la knorr, iar sare dupa gust.

    Dupa ce sosul s-a fiert si ingrosat se adauga cascavalul ras.

     Se poate servii alaturi de o salata verde sau langa un smoothie verde.

  •  
    Se poate servii alaturi de o salata verde sau langa un smoothie verde 
    Pentru smoothie avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  •  1 mar

  •  o mana de salata verde sau mixta

  •  jumatate dintr-un castravete

  •  30 ml suc de mere/ apa

    Se spala ingredientele, marul se curata de cotor, se taie cubulete mici impreuna cu castravetele si se adauga sucul de mere sau apa. Se mixeaza la blender.



SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu