Afla de la mine, cum se prepara chiar la tine acasa placinta cu ceapa.
Placinta cu ceapa / Zwiebelkuchen
Ingrediente
- 2 oua
- 500 g iaurt
- 1 ceapa verde
- ulei
- sunca
- cascaval ras
- 1 pachet foietaj
- unt si faina
- sare/ cub knorr
- foaie de copt
Prazul sau ceapa se taie rondele, dupa care se caleste intr-o tigaie cu ulei. Se adauga si sunca pentru a se rumenii.
Intre timp iaurtul impreuna cu ouale se omogenizeaza, se adauga sare dupa gust si cascavalul ras. Se poate adauga si jumatate dintr-un cub de knorr.
Se pune jumatate din ceapa si sunca, se toarna crema de ou si restul de ceapa si sunca.
La sfarsit pe deasupra se pune cascavalul ras.
Marginea de la aluat se ruleaza spre interior de jur imprejurul tavii.
Se pune la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.
Aceasta placinta se poate servii atat calda cat si rece
Se poate folosii si un aluat simplu din drojdie pentru aceasta placinta. Aluatul se prepara cu un cub de drojdie proaspata, ulei, un praf de sare si lapte cald.
0 comments :
Trimiteți un comentariu