Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » » Placinta cu ceapa

Placinta cu ceapa

Written By Ambrosia on marți, 13 octombrie 2015 | 10/13/2015

Aceasta placinta este foarte cunoscuta in Germania.
Afla de la mine, cum se prepara chiar la tine acasa placinta cu ceapa.
Placinta cu ceapa / Zwiebelkuchen

Ingrediente
  • 2 oua
  • 500 g iaurt
  • 1 ceapa verde
  • ulei
  • sunca
  • cascaval ras
  • 1 pachet foietaj
  • unt si faina
  • sare/ cub knorr
  • foaie de copt
Se pune foaia de copt in tava rotunda de dimensiune mica, se tapeteaza marginea tavii cu unt si cu faina. Se pune uniform aluatul in tava.
Prazul sau ceapa se taie rondele, dupa care se caleste intr-o tigaie cu ulei. Se adauga si sunca pentru a se rumenii.
Intre timp iaurtul impreuna cu ouale se omogenizeaza, se adauga sare dupa gust si cascavalul ras. Se poate adauga si jumatate dintr-un cub de knorr.
Se pune jumatate din ceapa si sunca, se toarna crema de ou si restul de ceapa si sunca.
La sfarsit pe deasupra se pune cascavalul ras.

Marginea de la aluat se ruleaza spre interior de jur imprejurul tavii.

Se pune la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.

Aceasta placinta se poate servii atat calda cat si rece



 Se poate folosii si un aluat simplu din drojdie pentru aceasta placinta. Aluatul se prepara cu un cub de drojdie proaspata, ulei, un praf de sare si lapte cald.
SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu