Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » , » Prajitura bunicii-o prajitura aromata!

Prajitura bunicii-o prajitura aromata!

Written By Ambrosia on duminică, 15 februarie 2015 | 2/15/2015

 Daca nu ai mult timp de stat in bucatarie aceasta este reteta perfecta pentru tine.De fiecare data bunica, ma rasfata cu aceasta prajitura aromata, care este foarte delicioasa.Reteta este foarte simpla si potrivita la micul dejun langa o cafea sau langa un ceai.
Prajitura potrivita pentru orice moment.

Ingrediente

1 cana zahar
1 cana ulei
1 cana lapte
2 cani faina
2 oua
1 plic zahar vanilat 
varf de sare
coaja de la o portocala
stafide inmoiate in rom
praf de copt

Se spala portocala si se da coaja prin razatoare. Se pune coaja intr-un pahar cu apa si se lasa la macerat 1/2 ore. Se amesteca coaja de portocala hidratata cu zahar si se pune intr-o cratita pe foc. Se amesteca si se tine 3-4 minute.
Stafidele se inmoie in rom cu 1/2 ore inainte.
Intr-un bol mixam ouale intregi, adaugam laptele, zaharul, uleiul si praful de sare.Se adauga peste compozitie faina amestecata cu praful de copt.Intr-o tava tapetata cu unt si faina punem compozitia, iar deasupra presaram coaja de portocala, stafidele si amestecam putin aluatul.Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa aproximativ 30 minute. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Se poate pudra cu zahar si se portioneaza dupa preferinte.
Aceasta prajitura imi aminteste de clipele minunate petrecute cu bunica.
SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu