Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » , » Tort cu mousse de mere

Tort cu mousse de mere

Written By Ambrosia on marți, 27 ianuarie 2015 | 1/27/2015



S-a demonstrat ca doua sau trei mere pe zi scad colesterolul, sunt un bun medicament pentru inima, dar ajuta si la reglarea cantitatii de zahar din sange.In ciuda dulcetii sale naturale, un mar nu produce ridicarea rapida a cantitatii de zahar din sange, ca alte alimente dulci.Din aceasta cauza merele sunt indicate diabeticilor.

Pentru aceia care nu mananca mere din placere, introduceti-le in cat mai multe salate, antreuri si mai ales deserturi.



Ingrediente:

blat cumparat sau piscoturi

750 g mere
100 g zahar
scortisoara  dupa gust
sucul si coaja de la o lamaie
500 ml suc de mere / vin alb
2 pachete de praf de budinca cu gust de vanilie


400 ml frisca
2 pachete zahar vanilat
2 pachete intaritor frisca
Optional :250g mascarpone


Se taie merele,curatate, in bucati mici, se adauga zaharul, scortisoara, sucul de lamaie si coaja ei și 400 ml de suc sau vin.Totul se fierbe, pana merele devin moi.

Praful de budinca se omogenizeaza cu restul de suc si se amesteca in amestecul de mere pe care le-am pisat, se aduce la fierbere din nou. Se lasa sa se raceasca usor, apoi puneti compozitia pe blat. Lasa sa se raceasca complet.

Frisca impreuna cu zaharul vanilat, intaritorul de frisca se mixeaza pana se inatareste si se amesteca cu mascarpone .Se intinde uniform deasupra blatului de tort, sau se poate pune direct peste mousse-ul de mere racit, si se pune la frigider. Daca doresti, deasupra, poti presara putina scortisoara.

Si nu uita " un mar pe zi" tine doctorul departe.

Ai stiut ca..Un mar crud este un desert perfect, in special pentru cei care nu au posibilitatea de a-si spala dintii imediat.Muscand din carnea lor suculenta, dintii se curata de alimentele aderente, care duc la acumularea tartului.De aceea,merele sunt numite uneori "periute de dinti naturale"


SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu