CUM SE OPARESTE SAU CUM SE FIERBE BROCCOLI PROASPAT
Pentru oparire: intr-o oala se pune apa pana la mijloc si dati-o in fiert.Opariti broccoli in apa clocotita timp de 2-3 minute, pana se fragezeste.Clatiti cu apa rece pentru a stopa actiunea fierberii sipentru a pastra culoarea verde.
Pentru fierberea la aburi: puneti apa la fiert intr-un vas aproximativ 5 cm de la fundul vasului.Broccoli ii puneti intr-o sita cu tulpinile la fund, acoperiti si fierbeti pana cand broccoli se fragezeste-5 minute.Clatiti cu apa rece pentru a stopa actiunea fierberii
Rulouri de cu broccoli
4 felii piept de pui
100 g broccoli
100 g mozzarella
pesmet
1 ou
sare, piper
Intr-un vas se pune apa cu sare la fiert, adaugam broccoli si il oparim in apa clocotita timp de 3 minute.Clatiti cu apa rece.
Dam mozzarella prin razatoare.Pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper si se adauga o lingura de mozzarella se ruleaza si se prinde cu scobitori.Se da prin oul batut si pesmet si se frige intr-o tigaie unsa cu unt.
Broccoli contine mult potasiu, care protjeaza inima.Contine multa vitamina C.Este o sursa vegetala de calciu, care ajuta la prevenirea deteriorarii oaselor si intareste sanatatea oaselor si a dintilor.Ca leguma crucifera combate cancerul la stomac si colon,apoi ca leguma crucifera ajuta la prevenirea cancerului la plamani.Cercetatorii au descoperit o substanta numita sulforafan care protejeaza impotriva tumorilor.
Ne putem bucura de broccoli in aperitive, supe, salate.
0 comments :
Trimiteți un comentariu