Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » » Salata Caprese

Salata Caprese

Written By Ambrosia on marți, 4 august 2015 | 8/04/2015

Salata Caprese

Alege o salata pentru pranz sau cina si mananc-o alaturi de ceva sanatos de exemplu piept de pui sau legume la gratar. Salata Caprese este o salata italiana simpla si rapida de realizat din felii proaspete de rosii, mozzarella si busuioc asezonate cu piper, sare si ulei de masline. Aceasta salata a fost facuta sa semene cu culorile drapelului italian: rosu, alb si verde. Focaccia este o optiune excelenta la salata Caprese.

Ingrediente

  • 250 g mozzarella
  • 50 ml dressing de salata sau ulei de masline
  • 4 rosii sau 5-6 rosii cherry
  • busuioc
  • sare
  • piper macinat


Rosiile se spala si se feliaza rondele sau cubulete. 
Se aseaza pe o farfurie, iar branza se taie felii si se aseaza deasupra rosiilor.
Se presara sare si piper macinat.
Se decoreaza cu busuioc si se stropeste cu dressingul de salata sau cu uleiul de masline.


Plantele aromate dau o savoare deosebita mancarurilor. Busuiocul se foloseste fie proaspat, fie uscat. Se foloseste in salate, mai ales in cele cu rosii. Poate fi adaugat, de asemenea, pentru condimentarea fripturilor, a gratarelor, sosurilor sau supe. In medicina populara se spune ca trateaza balonarile, lipsa poftei de mancare, colite, colicile intestinale, ulcerul gastric, senzatiile de voma.
SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu