Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » , » Chec cu visine

Chec cu visine

Written By Ambrosia on joi, 10 septembrie 2015 | 9/10/2015


Pentru a realiza checul cu visine avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente pentru checul cu visine:
  • 250 g faina
  • 160 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 150-200 g visine fara samburi
  • esenta de migdale
  • esenta de vanilie
  • praf de sare
  • praf de copt

Ingrediente pentru sosul de vanilie:
  • 100 ml frisca
  • 100 ml lapte
  • 40 g zahar
  • pastaie de vanilie




Untul se amesteca cu zaharul, dupa care se adauga ouale. Compozitia se omogenizeaza foarte bine.  Se incorporeaza faina, cu praful de copt si un strop de sare. Se adauga laptele caldut in care am pus esenta de vanilie si migdale. Totul se toarna intr-o tava in forma de chec, tapetata cu unt si cu faina. Deasupra compozitiei se pun visinele, pe care inainte le-am stors de zeama.
Checul se tine la cuptor aproximativ 30-45 de minute.

Sosul de vanilie
Se pune laptele cu smantana la fiert, impreuna cu pastaia de vanilie si semintele ei.
Dupa care se strecoara printr-o sita, pentru a putea scoate pastaia de vanilie.
Zaharul impreuna cu cele doua galbenusuri se omogenizeaza, pana ce isi dubleaza volumul si prinde o culoare de galben deschis.

Se adauga acum peste laptele si smantana si se amesteca contiunuu cu o lingura de lemn, in bain-marie, pana ce se ingroasa. Dupa ce este gata, crema se va lasa sa se raceasca intr-un recipent inchis, pentru a nu face crusta.



SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu