Tort dobos delicios
Ingrediente
Foile
150 g zahar
120 g faina
80 g unt
8 oua
Crema
300 g ciocolata
200 g zahar
200 g unt
5 galbenusuri
esenta rom
galzura de ciocolata
decor : bomboane color
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat incontinuare pana se intaresc.Topim untul pe care il adaugam rece + galbenusurile.Se adauga faina presarata si se amesteca usor.
Ungem dosul tavii cu unt si se pune in mijlocul ei o lingura mare de compozitie pe care o intindem uniform cu lama cutitului. Coacem 4 minute la foc moderat, desprindem cu lama cutitui foaia pe care o dam iara la cuptor 3 minute pentru a se rumenii.
Se rastoarna foaia pe masa de lucru si repetam operatiunea de 5-6 ori.
Ciocolata se topeste pe baie de abur,
adaugam untul + esenta de rom si amestecam puternic.
Galbenusurile + zaharul se amesteca pe foc pana obtinem o pasta si lasam sa se raceasca.
Cele doua compozitii le amestecam si le pastram la rece.
Punem foile una peste alta cu ciocolata intre ele.
Glazura
glazura de ciocolata:
200 g ciocolata topita + 2 linguri unt
200 g ciocolata topita + 2 linguri unt
glazura de cacao:
4 linguri apa, 5 linguri zahar , 2 linguri cacao amestecam pe foc.Luam vasul de pe foc si amestecam cu 50 g unt.
glazura de zahar:
4 linguri apa, 5 linguri zahar , 2 linguri cacao amestecam pe foc.Luam vasul de pe foc si amestecam cu 50 g unt.
glazura de zahar:
200 g zahar:se topeste zaharul pe foc mic (amestecam continuu).Lasam tortul la temperatura camerei pana se raceste zaharul dupa care il punem la rece.
0 comments :
Trimiteți un comentariu