Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » , » Tort dobos

Tort dobos

Written By Ambrosia on marți, 2 decembrie 2014 | 12/02/2014

Tort dobos delicios


Ingrediente
Foile
150 g zahar
120 g faina
80 g unt
8 oua

Crema
300 g ciocolata
200 g zahar
200 g unt
5 galbenusuri
esenta rom


galzura de ciocolata

decor : bomboane color


Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat incontinuare pana se intaresc.Topim untul pe care il adaugam rece + galbenusurile.Se adauga faina presarata si se amesteca usor.

Ungem dosul tavii cu unt si se pune in mijlocul ei o lingura mare de compozitie pe care o intindem uniform cu lama cutitului. Coacem 4 minute la foc moderat, desprindem cu lama cutitui foaia pe care o dam iara la cuptor 3 minute pentru a se rumenii.

Se rastoarna foaia pe masa de lucru si repetam operatiunea de 5-6 ori.

Ciocolata se topeste pe baie de abur, 
adaugam untul + esenta de rom si amestecam puternic.
Galbenusurile + zaharul se amesteca pe foc pana obtinem o pasta si lasam sa se raceasca.
Cele doua compozitii le amestecam si le pastram la rece.

Punem foile una peste alta cu ciocolata intre ele.


Glazura
glazura de ciocolata: 
200 g ciocolata topita + 2 linguri unt

glazura de cacao
4 linguri apa, 5 linguri zahar , 2 linguri cacao amestecam pe foc.Luam vasul de pe foc si amestecam cu 50 g unt. 

glazura de zahar:
200 g zahar:se topeste zaharul pe foc mic  (amestecam continuu).Lasam tortul la temperatura camerei pana se raceste zaharul dupa care il punem la rece.


SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu