Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » , » Tort Nikolaus

Tort Nikolaus

Written By Ambrosia on sâmbătă, 6 decembrie 2014 | 12/06/2014

                Tort Nikolaus


Ingrediente:

120 g nuca
4 oua
160 g zahar
60 g faina
1 lingurita praf de copt
150 g ciocolata razuita
500 ml frisca
1 plic stabilizator frisca
6 linguri zahar pudra
3 linguri cacao

Se prajesc nucile intr-o tava si le maruntim.
Separam ouale.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga 80 g zahar.
Galbenusurile se bat cu 2 linguri apa fierbinte si
 80 g zahar .Albusurile batute spuma se amesteca usor cu galbenusurile.Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga nucile prajite.
Se pune la cuptor aproximativ 25 minute.Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua.
Se bate 250 ml frisca + trei linguri zahar pudra + 4 g 
 stabilizator frisca.
Se adauga 100 g ciocolata rasa.
Compozitia se intinde uniform pe primul blat.Se acopera cu celalalt blat .
Batem 250 ml de frisca + 3 linguri zahar pudra + 4 g stabilizator frisca.Tortul se imbraca cu frisca batuta, se decoreaza cu 50 g ciocolata razuita si se pudreaza cu cacao.
Tortul se lasa la frigider pana in momentul in care se serveste.


SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu