Seara lui Mos Nicolae
Ravioli cu ciocolata este un desert perfect.
-
150 ml lapte caldut
- 400 g faina
- 10 g drojdie
- 40 g unt
- 2 oua
- 25 g zahar tos
- sare
-
100 g ciocolata amaruie
- 40 g unt
- 15 g zahar pentru pudrat
- ulei pentru prajit
Ciocolata impreuna cu untul se amesteca deasupra unui vas cu apa fierbinte pana se topesc. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se pune in frigider.
Drojdia se amesteca cu laptele caldut si cu o lingura de zahar. Amestecul se lasa la fermentat. Se cerne faina, se pune putina sare si se incorporeaza untul pana se obtine un aluat faramitat. Se pune zaharul, maiaua facuta din drojdie, lapte, zahar si ouale batute. Se pastreaza 1-2 linguri din oul batut. Se framanta aluatul iar cand este gata se unge cu ulei. Se pune la crescut intr-un vas uns cu ulei. Se lasa 30 minute sa se odihneasca.
Dupa cele 30 de minute se framanta aluatul, se intnde si se decupeaza cerculete. In centrul cercului se pune putin din crema de ciocolata si se lipeste marginile aluatului. Pentru a se lipi, trebuie unse cu oul batut ramas.
Se lasa ravioli la frigider pentru 10 minute.
Se prajesc in ulei incins si se pudreaza cu zahar.
De preferat, se sevesc calzi.
0 comments :
Trimiteți un comentariu