Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » » Cartofi frantuzesti la cuptor

Cartofi frantuzesti la cuptor

Written By Ambrosia on sâmbătă, 3 octombrie 2015 | 10/03/2015


Ingrediente 


  • 4-5 cartofi
  • bacon
  • cascaval
  • 3 oua
  • ulei
  • unt
  • sare, piper


Pregatim toate ingredientele.

Cartofii se spala foarte bine si se pun la cuptor inveliti in folie de aluminiu pentru aproximativ 20-25 de minute. Intre timp, se pun si ouale la fiert. Baconul il taiem in bucati si il prajim putin. Dupa ce cartofii sunt gata, se curata de coaja si ii feliem. Se unge, vasul termorezistent, cu unt si punem primul strat de cartofi. Urmatorul pas este sa punem ouale, pe care le-am curatat si taiat felii subtiri.Adaugam bucatile de bacon si putin ulei pe care il turnam uniform. Dupa care punem un strat de cascaval. Peste cascaval, punem cel de al doilea strat de cartofi, deasupra turnam putin ulei si presaram cascaval ras. De asemenea puneti sare si piper dupa gust. De preferat pe fiecare strat de cartofi. 

Se pune la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute.

Se serveste alaturi de o salata verde sau alaturi de un smoothie verde.
  •  1 mar

  •  o mana de salata verde sau mixta

  •  jumatate dintr-un castravete

  •  30 ml suc de mere/ apa

    Se spala ingredientele, marul se curata de cotor, se taie cubulete mici impreuna cu castravetele si se adauga sucul de mere sau apa. Se mixeaza la blender.


Este un suc pe care il fac folosind blenderul. Este foarte usor de facut si te energizeaza.




SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu