Reţete culinare
româneşti şi internaţionale
Acasa » » Melcisori cu budinca si fructe

Melcisori cu budinca si fructe

Written By Ambrosia on duminică, 4 octombrie 2015 | 10/04/2015

Pentru a realiza melcisorii cat mai rapid avem nevoie de:


Pentru aluat:

1 cub de drojdie

4 linguri zahar

250 ml lapte


500 g faina

250 ml unt sau ulei

1 galbenus

putina sare


Pentru umplutura avem nevoie de:


150 g fructe dupa preferinte, eu de exemplu am folosit capsuni ( mure, afine, cirese etc.)

500 ml lapte

100 g zahar

1 pachet de budinca cu gust de vanilie


Pentru ungerea melcisorilor

6 linguri zahar pudra

putin lapte

si aroma de vanilie



Pentru inceput se fierbe laptele si se face budinca de vanilie dupa instructiunile scrise pe plic. Se lasa la racit, dar ca sa nu se formeze pielita deasupra budincii se acopera vasul .

Se dizolva zaharul si drojdia in laptele caldut, atentie laptele sa nu fie fierbinte! Se formeaza un aluat cu restul ingredientelor ramase, se framanta foarte bine si se lasa aluatul la crescut, aproximativ jumatate de ora.


Dupa care se intinde aluatul pe blatul de lucru se pune budinca de vanilie in strat subtire si bucatelele din fructele taiate. Foaie se ruleaza si se taie fasii. Se pune la cuptorul preincalzit si se lasa aproximativ 15 minute. Daca doresti poti unge melcisorii si cu putin galbenusi.


Zaharul pudra se dizolva cu putin lapte, se adauga aroma de vanilie, iar dupa ce melcisorii sunt gata se ung uniform.

SHARE

0 comments :

Trimiteți un comentariu