Pentru a realiza melcisorii cat mai rapid avem nevoie de:
Pentru aluat:
1 cub de drojdie
4 linguri zahar
250 ml lapte
500 g faina
250 ml unt sau ulei
1 galbenus
putina sare
Pentru umplutura avem nevoie de:
150 g fructe dupa preferinte, eu de exemplu am folosit capsuni ( mure, afine, cirese etc.)
500 ml lapte
100 g zahar
1 pachet de budinca cu gust de vanilie
Pentru ungerea melcisorilor
6 linguri zahar pudra
putin lapte
si aroma de vanilie
Pentru inceput se fierbe laptele si se face budinca de vanilie dupa instructiunile scrise pe plic. Se lasa la racit, dar ca sa nu se formeze pielita deasupra budincii se acopera vasul .
Se dizolva zaharul si drojdia in laptele caldut, atentie laptele sa nu fie fierbinte! Se formeaza un aluat cu restul ingredientelor ramase, se framanta foarte bine si se lasa aluatul la crescut, aproximativ jumatate de ora.
Dupa care se intinde aluatul pe blatul de lucru se pune budinca de vanilie in strat subtire si bucatelele din fructele taiate. Foaie se ruleaza si se taie fasii. Se pune la cuptorul preincalzit si se lasa aproximativ 15 minute. Daca doresti poti unge melcisorii si cu putin galbenusi.
Zaharul pudra se dizolva cu putin lapte, se adauga aroma de vanilie, iar dupa ce melcisorii sunt gata se ung uniform.
0 comments :
Trimiteți un comentariu